SKORSTENAR OCH KAMINER

Vi på Leasebyggarna har tillsammans över 20 års erfarenhet av skorstenar och kaminer och kakelugnar.
Gamla skorstenar och kaminer är något vi brinner för i dubbel bemärkelse än så länge har vi inte stött på ett problem vi inte kan reda ut.
Vårat motto är VÅRAN KUNSKAP ÄR KUNDENS TRYGGHET.

Vi löser alla era skorstensproblem och inget arbete är för stort eller för litet.

Våra vanligaste arbetsområden

Renovering av rökkanaler 

Vi glidgjuter gamla rökkanaler. Fördelen med en glidgjuta en rökkanal är att du bibehåller rökkanalens storlek och skapar bättre drag, vilket oftast är den enda möjligheten om du exempelvis har en öppen spis eller en kakelugn.
För man ner ett syrafast rör i en öppen spis eller kakelugn kan du inte längre elda för draget räcker kort och gott inte till.
I enstaka fall exempelvis i större fastigheter kan man vara tvungen att montera ett syrafast rör p.g.a. kanalras och dyligt och då måste även en rökgasfläkt monteras, men det är en bedömning vi gör på plats.
Och vårat besök är alltid gratis och ni får alltid ett fast pris så ni aldrig behöver känna oro över merkostnader.
Många företag har tillägg i sina offerter där det utgår extrakostnader vid eventuella konstruktionsfel och det har vi tagit bort då vi anser att vår expertis är mer än god för att bedöma tid och kostnad. Om vi mot förmodan skulle få problem är det något vi själva står för.
Därför är en offert från oss det pris som gäller.

Mobirise

Kakelugn

Kakelugnen kom till 1767 när vi höll på att elda upp våran skog i Sverige då 2 ingenjörer tillsattes vid namn Fabian Wrede och Carl Johan Cronstedt för att lösa folkhemmens värmekällor. Det blev därefter den viktigaste värmekällan och är än idag en unik värmekälla både ur värmesynpunkt och miljösynpunkt.

När kakelugnen läcker behöver den restaureras. Det har vi över 20 års erfarenhet av. Vi brukar oftast restaurera kakelugnen utan att helt riva ner och sätta upp den tack vare att vi lärt oss av äldre kakelugnsmakare, och vi anser att kan man laga en kakelugn till ett betydligt lägre pris istället för att sätta om den till en dyrare kostnad, och du som kund får samma resultat.
Att du har en fungerande kakelugn 100 år till är det rimligaste.
Vi måste se och avgöra på plats. Som alltid är våra besök kostnadsfria och ni får en offert utan dolda kostnader.
Ni kan även ringa oss om råd om eldning m.m. eftersom vi har som policy i företaget att en nöjd kund ger fler kunder.

Mobirise

Kaminer och kakelugnar

En kamin i huset är en underbar känsla. Elden har varit våran största värmekälla sen urminnes tider.


Vi har samarbete med de största kamintillverkarna och kaminbutikerna, som Nordic Heating, och kan därför hjälpa er med val av kamin beroende av vad kaminen ska ha för ändamål.
En del vill ha kaminen som ren uppvärmningskälla och en del vill ha den mer som en mysfaktor med större glas där man ser elden mer.
Oavsett vilket hjälper vi er i ert val av kamin, och det gör vi kostnadsfritt.
En enkel grundregel är att om man vill ha en snabb uppvärmning ska man välja en stål eller gjutjärnskamin. Nackdelen med den är att den inte håller värmen särskilt länge innan det är dags att fylla på mer ved.
Vill man ha en kamin som håller värmen längre och vill spara lite pengar i uppvärmningskostnad ska man välja en täljstenskamin där man enkelt kan säga att: ju mer sten det finns på kaminen ju längre håller värmen.

Mobirise

Kaminåterförsäljare skyltar ofta om hur många kilowatt kaminen ger och som lekman klurar man på hur mycket värme ger det i verkligheten.
Där har vi en tumregel att gå efter och det är att 1 kw värmer 10 kvm på en öppen yta så en kamin på 7 kw värmer alltså 70 kvm på en öppen yta.

Vi monterar alla typer av kaminer och skorstenar

Har ni ingen skorsten monterar vi en stålskorsten åt er. Har ni ett gammalt hus finns det ofta en kanal man kan göra om till rökkanal. Återigen är det något vi måste se på plats och i samråd med er se var kaminen ska stå etc.

Vi hjälper även till att se över lösningar som gör att värmen kan sprida sig över större yta exempelvis rummen bredvid, övervåning etc.

Kontakta oss för offert eller för mer information!
Mikael Eriksson
Mobil: 073 722 34 25 
E-post:  mikael.eriksson@leasebyggarna.seMobirise

Vindsanering.

Vi utför alla typer av vinds saneringar såsom utsugning av gammalt isoleringsmaterial, borttagning av gamla isoleringsmattor/skivor samt mögelsaneringar.

Vi är din totalentreprenör då vi har samarbete med ett flertal isoleringsföretag så kan vi hjälpa dig med en helhetslösning oavsett om du söker lösullsisolering eller sprayfoamisolering etc.

För Isoleringsföretag.

Med oss som partner kan vi hjälpa er med sanering samt bortforsling av gammalt isoleringsmaterial, mögelsanering, montering av ångbroms, montering av gångbryggor etc.

När du väljer att ha oss som samarbetspartner behöver du inte kontakta någon annan. Vi hjälper er med de arbeten ni själva vill att vi ska göra så ni som isoleringsföretag kan koncentrera er på att göra det som är mest lönsamt för er.

Vi är er totalpartner inom allt som rör vinds sanering och för fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, allmännyttan etc. räcker det med att kontakta oss så hjälper vi er när ni vill uppgradera er fastighet energimässigt i den gröna omställningen.

Mobirise
Adress

Kontor: Strömbacka 407
82478 Bjuråker

Kontakt

E-post: info@leasebyggarna.se
Mobil: 070 727 08 21

Free AI Website Builder